Prečudovit otok Krk

Otok Krk je eden najbolj znanih in obiskovanih otokov, saj je njegova narava osupljiva, turistična ponudba pa izredno pestra. Otok Krk ima glavno mesto z enakim imenom, poleg njega pa lahko na otoku obiščete tudi Omišalj, Malinsko, Njivice, Baško, Vrbnik, Šilo, Staro Baško in Punat. Prav vsako mesto nudi obilico arhitekturnih, kulturnih ter zgodovinskih zanimivosti, prav tako pa je povsod pestra izbira vodnih športov ter zabavnih vsebin.

Glavno mesto Krk je obdano z obzidjem, katerega nastanek sega v prvo stoletje pred Kristusom. Staro mestno jedro je enostavno čudovito in otok Krk se skupaj z glavnim mestom lahko ponaša z bogatim in pestrim zgodovinskim dogajanjem. Mesto Krk ima vso potrebno infrastrukturo in službe, ki so potrebne za nemoteno delovanje mesta in samega otoka. Danes je glavna dejavnost turizem. Otok Krk je nosilec mnogih plavih zastav, od katerega jih je kar šest v glavnem mestu. Plaže so izredno čiste in urejene. Gostinska in ostala turistična ponudba pa na visokem nivoju, tako da je dopust tukaj res lepo doživetje.otok krk

Mesto Krk nudi različne tipe namestitev, kjer so vam na voljo zasebni apartmaji in sobe, lahko najamete celotno počitniško hišo ali pa si izberete nastanitev v enem od hotelov. V mestu Krk je tudi šest kampov, kjer lahko kampirate s šotori ali prikolicami. Otok Krk je raj za vse obiskovalce, saj nudi sprostitev, neomejeno raziskovanje narave, zgodovine in kulture, nudi pestro izbiro za športnike in omogoča umirjen družinski dopust. Zelo zanimivo mesto na otoku je tudi Omišalj. Omišalj se razprostira na strmem griču. To je prvo mesto, ki ga vidimo, ko pridemo na otok Krk. Tudi tukaj je na voljo raziskovanje bogate zgodovine, samo mesto pa je primerno bolj za tiste, ki nimajo radi gneče ampak bolj uživajo v samoti in iskanju čudovitih, skritih kotičkov.

Slika 2 od 4

Slika 2 od 4

Tudi tukaj ima plaža plavo zastavo, kar simbolizira čisto morje in kakovostne turistične usluge. Tudi mesto Vrbnik je izredno simpatično in se ponaša s čudovito arhitekturo ter kulturo. To je pravi mali raj za umetnike, saj se tukaj slikoviti prizori ponujajo kar sami od sebe in nudijo navdih za različna umetniška dela. Otok Krk nudi veliko kulturnih znamenitosti, vendar je prav v Vrbniku ogromno knjižnic, galerij in muzejev, ki pričajo o zgodovini na tem čudovitem otoku. Mesto Vrbnik pa je znano tudi po številnih vinogradih, kjer pridelujejo odlična vina. Obiščete lahko eno izmed vinarij in se prepustite kulinaričnim užitkom. Tudi to mesto pa je super kraj za navdušene tekače in pohodnike.

Slika 1 od 8

Slika 1 od 8

Naslednje mesto, ki ga skriva otok Krk je Malinska. To krasno mestece je odličen kraj za oddih, saj nudi pestro turistično izbiro. Na voljo so različne turistične namestitve za vse okuse ter vsak žep, plaže pa čiste in urejene. Tudi to mesto se ponaša z bogato zgodovino in zanimivimi dogajanji. V poletnih mesecih je tukaj ogromno zabav, koncertov in prireditev, kjer se predstavljajo različni glasbeni ustvarjalci. Pohodnikom in kolesarjem bo zagotovo všeč Rajska pot, ki se razprostira od Malinske pa vse do Porata. Otok Krk je res raznolik in prav vsako mesto ima neko svojo posebnost, po kateri je prepoznaven. Če imate hišnega ljubljenčka, potem je Šilo kot nalašč za vas. Tam je velika urejena plaža, kjer je dovoljeno kopanje tudi psom. Plaže v tem mestu so lepo urejene, mestece pa je bolj mirno, tako da si boste tam lahko res oddahnili. Destinacija je kot nalašč za sproščujoč družinski dopust, kjer si boste dodobra napolnili baterije. Če si boste izbrali to mesto za oddih, potem priporočamo ogled jame Biseruljke. V  neposredni bližini pa se nahaja tudi uvala Soline, kjer je kopanje možno že v začetku maja, saj je morje zaprto, skoraj nima pretoka in tudi gladina je nizka, tako da je temperatura vode vedno visoka.

Tukaj se lahko tudi namažete z zdravilnim blatom, ki ima blagodejne učinke na kožo in zdravje. Za avanturiste pa je v Šilu možen tudi ogled potopljene grške ladje Peltastis. Zgodba je zelo zanimiva, ostanki ladje pa prava paša za oči, ko je visoka vidljivost. Otok Krk pa je znan tudi po mestu Baška. Baška je izredno priljubljena destinacija, saj mesto leži v rodovitni zeleni dolini, kjer je raj za vse športne navdušence. Še posebej pa tukaj na svoj račun pridejo ljubitelji zgodovine, saj je tukaj znana glagoljaška pot. Po celotni poti boste lahko gledali skulpture, ki ponazarjajo črke glagolice. Narava je tukaj res čudovita in med Baško ter Staro Baško lahko raziskujete rajske uvale, kjer ni množičnega turizma in so prav romantične. Tudi tukaj vihrajo plave zastave, ki označujejo neoporečno vodo in visok nivo turističnih ponudb.

otok krk

Otok Krk nudi res veliko in prav za vsakogar nekaj. Bogata zgodovina, zanimiva kultura, izvrstna kulinarika in presunljiva narava. Bogata turistična ponudba je tukaj res na vsakem koraku, še posebej pa so otočani ponosni na čisto morje in neokrnjeno naravo. Avanturisti, popotniki in turisti se vedno znova radi vračajo na ta hrvaški otok, saj jim vedno ponudi nekaj novega.

Oceni tole objavo!