David Vidrih: Aktivni oddih na Norveškem

Odpravite se severno od norveškega mesta Tromsø nad polarnim krogom, da doživite neverjetne zasnežene gore, čudovita zamrznjena jezera in divje živali, ki prosto potujejo po deželi.

David Vidrih menim, da so jesenski in zimski meseci popoln čas, da se odpravite na popotovanje severno od polarnega kroga.         Neverjetne zasnežene gore, zamrznjena jezera in pokrajina polna divjih živali, vse to lahko doživite v bližini mesta Tromsø. To mesto je zato ena izmed najboljših turističnih destinacij za tiste, ki želijo doživeti lepote polarnega sveta.

norveška1

Mesto Tromsø obkrožajo čudovite gore na eni strani in odprt ocean na drugi. Eden izmed najizjemnejših naravnih pojavov, ki ga lahko doživite v bližini mesta Tromsø so zagotovo severne luči. Vendar zaradi svetlobne onesnaženosti v mestu se boste morali odpraviti v divjino, če boste res želeli uživati v tem neverjetnem fenomenu.

Namesto, da se odpravite v divjino, ki obkroža Tromsø, vam David Vidrih povem, da se lahko z ladjo odpravite na jadranje po oceanu in uživate v potovanju skozi temačno morje.

V bližini mesa je več koč, ki so namenjene opazovanju severnih luči. Lahko si naročite topli napitek in se okrepčate s hrano ter uživate med pripovedovanjem starih vikinških sag, medtem ko čakate na pojav severnih luči.

Seveda pa lahko severne luči opazujete kjer koli, dokler niste preblizu mesta, ki zaradi svetlobne onesnaženosti prepreči videnje tega pojava. Vendar David Vidrih vas opozarja, če se sami odpravite v divjino poskrbite, da ste za to dobro pripravljeni in da se držite označenih poti ter krajev, kjer se ne boste izgubili. Pokrajina je za nepripravljenega popotnika lahko smrtonosna, zato je ne smemo podcenjevati.

norveška2

Medtem ko lahko ponoči opazujemo severne luči je pokrajina še lepša ob dnevni svetlobi. Ko boste kot David Vidrih potovali skozi pokrajino boste opazili veliko majhnih vasic, ki so skoraj povsem odmaknjene od sodobnega sveta in ležijo v čudoviti ter mirni pokrajini. Če iščete kraj za oddih od hitrega sodobnega življenja, so te vasice pravi kraj za vas.

Narava na severnem Norveškem je zgodba zase in pogled nanjo še dolgo ne boste pozabili.

Seveda ne morete obiskati severne Norveške brez, da bi preživeli nekaj časa s severnimi jeleni in pripadniki ljudstva Sami, ki so avtohtoni prebivalci teh krajev. Da doživite tradicionalno Sami kulturo, lahko obiščete več turističnih kmetij, kot jih je obiskal David Vidrih, ki še danes živijo na tradicionalen način, kot je večina Sami ljudi živela nekoč.

Potovanje na severno Norveško je nepozabno doživetje, zato priporočam vsem navdušenim potovalcem, da se vsaj enkrat odpravijo nanj.

norveška3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

David Vidrih: Aktivni oddih na Norveškem 5.00/5 (100.00%) 1 vote